Löddrig Häst på Vin och Deli mässan

Löddrig Häst bestämde sig för att delta på Vin och Deli mässan i Göteborg, eftersom det verkade vara ett toppentillfälle att presentera våra goda viner för en intresserad publik. I och med att Löddrig Häst är relativt nystartade så var det första gången vi deltog på en mässa och visste inte helt vad vi kunde vänta oss. På fredag första mässdagen stod vi mycket förväntansfulla när Svenska Mässan slog upp sina portar kl 13, väldigt många besökare hittade oss i vår monter, många fler än vi någonsin vågat hoppas på. Det var otroligt roligt att få presentera våra fantastiska viner för alla glada besökare, det visade sig att Löddrig Häst sålde mest under mässan, vilket låter helt otroligt! men vi hade ju en enorm mängd gäster framför vår monter, precis hela tiden, så det kanske stämmer? 

2017-04-21130317jpg

Dessutom hade vi med oss en representant från en av våra Toscanska producenter, Toggenburg. Han kunde guida våra besökare mellan de olika Toggenburg vinerna; Idda det vita vinet gjort enbart på Merlot druvor (snart registrerat på Systembolaget), L’Alano ett chianti vin från Toscana, med doft av körsbär, hallon och jordgubbar, med en ton av vanilj och cederträ. Det är ett torrt , elegant vin vars tanniner balanserar det fruktiga tonerna. (nr 70878), Ulrico, en Chianti Riserva (nr 76275) som gör sig otroligt bra med salami och annan Anti-Pasti), enligt många av våra besökare fick salamin Ulricon att sjunga?

Toggenburg presenterade också vårt underbara Vinzenz (nr 79766) som är ett rött vin från Toscana med smaker av plommon, körsbär, med pepprighet och antydan av bitter choklad och mild kaffe. Smaken är frisk, sträv, och mycket välbalanserad med lång avslutning.
Ett av de populäraste vinerna vi presenterade på mässan var Eccellenza Passito Rosso Toscano, som sålde slut under mässan och som därmed även är slut på Systembolaget för tillfället, eftersom 2014 årgången är slut hos producenten, så nu väntar vi på den nya årgången 2015 som är riktigt bra. 

Naturligtvis presenterade vi inte bara Chiantiviner utan även våra fantastiska viner från Piemonte. Vi hade med oss vår fina Langhe Nascetta (nr 71738), ett vitt vin producerat i Piemonte, vi hade också med oss vår Langhe Freisa (nr 74215) som är ett rött vin producerat I Piemonte, Freisadruvan är en släkting till Nebbiolodruvan som man producerar Barolo av. 

Vi på Löddrig Häst hade också med oss vår helt fantasiska Barolo (nr 74675) som blev otroligt omtyckt, av våra besökare. Ett annat väldigt omtyckt vin var vårt rosevin Chateau Canadel (Nr 71482) som tillverkas i Bandol på några av de typiska Bandol druvorna; Mourvedre, Cinsault och Grenache. Vinet har en doft av Apelsinblomma, smaken är torr och elegant, och även smaken är apelsinblomma med lite grape. Det är ett typiskt matvin som är perfekt till grillad kyckling, fläskkött, lamm, antipasti, sommarens sallader. 
2017-04-21163633jpg

Löddrig Häst älskade att vara på mässan, det var helt fantastiskt att få träffa alla intresserade människor som kom och besökte oss, det var toppen!


Cecilia Lönnroth