Mas Llossanes - Roussillion

prev next

Dominique och Solenn är ett par i vinbranschen som kommer att nå långt med sitt projekt Mas Llossanes. Låt er inte luras av den ungdomliga passionen för naturviner, där traktorer får ge vika för ardennerhästen Romolo som arbetar mellan vinstockarna på den nystartade vingården. Det här är ett par som vet vad de gör. Dominique var tidigare chef för Caiarossa, som han ledda till internationella framgångar av sällan skådat slag och Solenn mottog just pris för att tillverka de viktigaste vinerna i Roussillon

Solenn och Dominique Génot köpte 2016 den historiska vingården Mas Llossanes i Languedoc. Här praktiserar de ekologiskt jordbruk från start för att få hälsosamma och välsmakande druvor som används för att producera Côtes du Roussillon viner.
Vingården, som består av tio hektar mark, ligger i Roussillon nedanför berget Canigou i Pyrenéerna 40 km från Perpignan.

Namnet Mas Llossanes betyder i det närmaste Helig Plats och sägs ha uppstått efter en pestepidemi som förstörde landet runt omkring men skonade området där vingården ligger, som förblir en hälsosam plats. Förekomsten av flera stenåldersmonument antyder även att det har dyrkats som en helig plats under mycket lång tid.

Omställning till ekologiskt jordbruk gjordes omedelbart efter köpet i 2016 och gården är certifierad av ECOCERT FRANCE.