Pure Provence

brunocrepin2jpg

Rosé har producerats i Provence i över 2000 år och har blivit något av en referens i resten av världen. För 6 år sedan bildades bolaget Pure Provence av 3 vänner som redan jobbade på en större vingård, Rose des Vents. Deras idé är att köpa upp de bästa druvorna i området och tillverka rosé av hög kvalitet och i tillräcklig hög kvantitet för att säkerställa ett konkurrenskraftigt exportpris.

Första gången vi träffade Gilles Baude, Bruno Crepin (på bild ovan), och Hervé Bazet-Simoni förklarade de att Gilles, som är oenologkonsult för alla vingårdarna i området, har mycket bra koll på var de bästa druvorna odlas och även hur de odlas. Detta gör att de har kunnat välja ut druvorna för sin egen vinproduktion enligt en filosofi som ligger i linje med Löddrig Häst: rimliga odlingsmetoder, hantverk, och passion leder till hög kvalitet och viner som uttrycker de typiska egenskaperna för Provence.

Belöningen kom snabbt i form av platinamedalj och best-in-show för Pure Provence Rosé i Decanters World Wine Awards 2015.